Mimarlık
2013-10-04

3kiçinelele



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mimari Proje I ve Anlatım Teknikleri Dersi'ne paralel olarak yürütülen ve 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları gününde başlatılan "3kiçinelele" adlı bir projeye ait bir yarışma duyurusu yer almaktadır. 3kiçinelele, Değirmenaltı Yerleşkesi'nde bulunan/yaşayan sokak canlıları için tasarlanıp üretilmek olan üzere kuş, kedi ve köpek barınma mekanlarından oluşan küçük ölçekte katılımcı esaslı tasarım sürecine dayanan bir projedir. Sürecin sonunda üretilen bu mekanların yerleşkede, sokak canlılarının uzun dönemli olarak kullanabilecekleri şekilde konumlandırılmaları planlanmaktadır.

Bu proje kapsamında açılan yarışmada, NKÜ çalışanlarının da özgün ve yaratıcı fikirlerine ihtiyaç bulunmaktadır. Yarışma her yaş ve meslek grubuna açıktır. Yarışmada herhangi bir resmi ödül verilmemekle birlikte, öğrencilerle birlikte yapolacak olan jüri değerlendirmelerine göre en uygun bulunan ilk üç projeyi uygulama, dönüştürme ve Mimarlık öğrencilerinin kendi tasarımlarına entegre etme durumu söz konusu olabilecektir. Uygun ya da yeterli sayıda katılım sağlanamadığı durumda ise, yine öğrencilerin kendi tasarımlarının gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Jüri değerlendirmeleri ileride, ilgili linkten duyurulacak olan bir tarihte herkesin katılımına açık bir şekilde Mimarlık Bölümü atölyesinde gerçekleşecektir. 

Yarışmaya katılmayı dileyen herkes kuş, kedi ya da köpek barınma mekanlarına dair her türlü eskiz, çizim, resim, ya da yararlı fikir içeren metinlerin fotoğraflarını çekerek 1MB'ı geçmeyecek şekilde nkuarch@gmail.com adresine gönderebilir. Gönderilen tüm çalışmalar, aşağıdaki linkte yayınlanacaktır. Mimarlık bölümü olarak katılımlarınızı dileriz.

Çalışma üç aşamadan oluşmaktadır.  

1. Araştırma ve hazırlık (bireysel ve grup halinde)

2. Tasarım süreci (bireysel) ve grup tartışmalar sonucu ortak tasarım/lar ve yarışma, açık tartışmalar

3. Üretim (grup)

Çalışmanın sonunda üretilen mekanların tanıtımı  için bir kullanma kılavuzu (kitapçığı) oluşturulacaktır.

Çalışmanın web adresi: http://3kicinelele.blogspot.com/