Mimarlık
2015-05-31

5 Haziran Dünya Çevre Günü sergisi



Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Esen Gökçe Özdamar, Yrd. Doç. Dr. Okşan Tandoğan ve bölüm öğrencileri tarafından Dünya Çevre haftası etkinlikleri kapsamında başlatılan ve atık dönüşümü ve yeniden kullanım kavramlarına dikkat çeken çalışmalar, Peyzaj Mimarlığı ve Resim Bölümü'nün çalışmalarıyla birlikte 5 Haziran 2015 Cuma günü Tekirdağ Tuğlalı Park'ta herkese açık bir etkinlikte sergileniyor.
 
Etkinlikte sergilenecek çalışmalar; Mimarlık Bölümü'nün yaklaşık üç ay boyunca NKÜ kantinleri ile çeşitli firmalardan topladıkları ve atık bardaklardan ürettikleri bir pavyon (sergileme mekanı), Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nün atıklardan ürettikleri bitkisel çalışmaları ve Resim Bölümü'nün atık malzemelerden ürettikleri sanat işlerinden oluşuyor.
 
Etkinlik kapsamında Mimarlık Bölümü tarafından üretilen pavyon  "Bir zımba da sen bas" adıyla üretim-tüketim pratikleri üzerine düşünen ve sorgulayan bir araştırma platformuna dönüşmeyi hedefliyor. İlgili link için tıklayınız. 
 
Koordinatörler: Mimarlık Bölümü /// Esen Gökçe Özdamar, Okşan Tandoğan, Elif Ulu, Peyzaj Mimarlığı: Prof. Dr. Aslı Korkut, Resim Bölümü: Prof. Melihat Tüzün
 
Katkı ve teşekkürler: Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı, Süleymanpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Kampüs Cafe, Tekira AVM Yönetimi
 
Tarih: 05.06.2015
Yer: Tuğlalı Park, Tekirdağ
Saat: 10:00