Mimarlık
2019-01-01

Etkinlik: Yapısal Tasarım Günleri



NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ’nde yapısal tasarım günü düzenlendi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde Mimarlık ve İnşaat Bölümü öğrencilerinin katıldığı Kilden Çeliğe Yapısal Yolculuk temalı seminer, yarışma ve sergiyi kapsayan organizasyon Öğr. Gör.Ahmet Bal,Kübra Şahin,İzzet Cem Apaydın,Ahmet Yıldırım tarafından düzenlendi.

Yapısal Tasarım Günü Kil ve pirinç lifinden üretilen alker-kerpiç tuğlalarla tasarlanan ve hayata geçirilen duvar projesinin tanıtılması ve çalışma detaylarının paylaşılmasıyla başladı.

Ardından ABD ve Japonya’da bulunan nitelikli büyük açıklılı ve yüksek katlı yapı projelerinin Türkiye’deki yönetmelik ve standartlara  uygun olarak uygulanabilirliğinin araştırıldığı 10 farklı proje arasında yarışma düzenlendi.

Böylece yurtdışında gerçekleştirilen yüksek ve büyük açıklılı yapıların Türkiye’de de gerçekletirilmesi ve deprem güvenliğinin sağlanabilirliği konusunda araştırma ve sunumlar gerçekleştirildi.

 Eksen Hazır Beton ve Beyka Beton Elemanları katkılarıyla düzenlenen Yapısal  Tasarım Günü’nde yapısal sürdürülebilirliği dikkat çeken piriç lifli alker devol projesi, kilden yapılan kemer köprü ve çerçeveler, ABD ve Japonya’daki nitelikli yapıların Türkiye’de uyarlandığı ‘’Tekirdağ Deniz Uçağı Terminali projesi’’,’’Açılabilir Tekirdağ Süper Arena Kapalı Spor Kompleksi Projesi’’,’’Tekirdağ Stadyumu Projesi’’,’’Büyük açıklıklı Çorlu AVM Projesi’’,’’Tekirdağ Deprem sönümleyicili tasarlanan Ata Tower Projesi’’, ‘’52 Katlı Rodosto Tower Projesi’’,’’Tekirdağ  Havalimanı Projesi’’,’’Karabük Havalimanı Projesi’’,’’76 Katlı Çanakkale’deki Troya Tower Projesi’’,’’Tokyo Teknoloji Üniversitesi Kütüphanesi Projesi’’ tartışıldı. Ardından gerçekleştirilen projelerin maket ve posterlerin yer aldığı sergiye geçildi.

Gerçekleştirilen etkinliğe sektör ve üniversiteden önemli isimler katıldı. Öğr. Gör. Ahmet Bal deprem riskinin yüksek olduğu bölgemizde sürdürülebilir malzemeler kullanımının öneminden ve Japonya’da gerçekleştirilen nitelikli yapıların Tekirdağ’da da tasarlanabilirliğinin araştırılmasının gerekliliğinden bahsetti.