Mimarlık
2016-10-10

Sempozyum Katılımı: Yrd.Doç.Dr.Timur Kaprol



Fakültemiz Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Timur Kaprol ‘un iki farklı Uluslararası Sempozyuma Katılımı,

Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğr. Görevlisi Özer ÖZÇELİK ile birlikte, 13-15 Ekim 2016 tarihlerinde beş farklı ülkeden kırkbeş bilim kurulu üyesinin bulunduğu, Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan II. ULUSLARARASI MOBİLYA KONGRESİ’ne, ‘’Dar, Kısıtlılık ve Dönüşebilme Kavramları Bağlamında Mobilyanın Tarihsel Gelişimi’’ ve ‘’Dönüşebilen Mobilyanın Tasarımlarını Şekillendiren Kavramlar’’ isimli bildirileri ile katılmışlardır. Sunulan bildirilerin özetleri, Sempozyum Özet Kitapçığında yer almıştır, tam metinler ise basım aşamasındadır.

 

Trakya Üniversitesi  Mimarlık Fakültesi Arş. Gör. Aslı MERAL ile birlikte 20.10.2016 tarihinde, ICOMOS AGA&ADCOM İSTANBUL 2016 Sempozyumunda ‘’ POST DISASTER HOUSING PRODUCTION IN EDIRNE, IN 20th CENTURY’’ isimli sunumlu bildirinin özet kitapçığında basılmış, İstanbul Taksim’de The Marmara otelinde yapılan Afet Sonrası Yeniden Yapılanma Sempozyumda,  sunulmuştur.

 

 

ICOMOS Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi

ICOMOS, dünyada kültürel mirasın korunması, kullanımı ve değerlendirilmesi misyonu ile yola çıkmış, kâr amacı gütmeyen, uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur.

ICOMOS kendini doktrinler geliştirmeye, bilgi birikimi oluşturmaya ve bu birikimi paylaşmaya, muhafaza yöntemlerinin iyileştirilmesine ve tarihi ve kültürel mirasın önemi hakkında farkındalık yaratmaya adamıştır. İnsanlığın elindeki mirası sürdürülebilir bir biçimde koruması için sağlam bir felsefi ve idari bir çerçeve oluşturmuştur.

UNESCO Dünya Miras Sözleşmesi’nin hazırlanmasında Dünya Miras Komitesi’nin resmî danışma kuruluşu olan ICOMOS, koruma altına alınması teklif edilen varlıkları inceler ve Dünya Miras Listesi’ne kayıtlı varlıkların korunma durumu hakkında görüş bildirir.

Daha fazla bilgi için: www.icomos.org

ICOMOS Türkiye

ICOMOS Türkiye Milli Komitesi, kurulduğu 1974’ten beri Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlantısını sürdürerek ulusal ve uluslararası faaliyetler düzenlemektedir. Bunların arasında Türkiye’deki Dünya Kültürel ve Doğal Miras alanları veya diğer konularda eğitimler vermek, raporlar hazırlamak, toplantılar düzenlemek gibi çalışmalar sayılabilir. Bugüne geldiğimizde Komitemizin 143 bireysel üyesi ve 1 kurumsal üyesi (Kültür ve Turizm Bakanlığı) bulunmaktadır. Projelerin koordinasyonu 3 yıllık dönemler için seçilen Kurul üyeleri tarafından yürütülmektedir. Komite üyeleri gönüllülük esasına dayalı olarak çeşitli proje ve faaliyetlere katılabilmektedir.

Daha fazla bilgi için:www.icomos.org.tr