Mimarlık
 
 

 

Akademik Kadro:

Prof. Dr. Esen Gökçe Özdamar

Prof. Dr. Ayşe Kopuz

Doç. Dr. Meltem Özçakı

Dr. Öğr. Üyesi Havva Aksel Çiçekçi

Araş. Gör. Beliz Karanfil

Araş. Gör. Kamer Aslı Tanriverdi

 

    Prof. Dr. E sen Gökçe Özdamar

Eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde tamamladı. Aynı üniversitenin Mimari Tasarım alanında Yüksek Lisans ve Doktora yaptı. Serbest mimar olarak çeşitli mimari ofislerde çalıştıktan sonra Viyana Teknik Üniversitesi'nde Evrensel Tasarım konusunda sertifika aldı. Delft Teknik Üniversitesi'nde bağımsız araştırmacı olarak bulundu. Uluslararası mimarlık ve tasarım yarışmalarında ödülleri bulunmaktadır.

   Prof. Dr. Ayşe Kopuz

Lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi, yüksek lisans eğitimini Çukurova Üniversitesi, doktora eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümü Bina bilgisi anabilim dalında tamamladı.  Modern mimarlık, Cumhuriyet dönemi mimarlığı ve mimari tasarım alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. Doktora sonrası, Berlin Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünde araştırmacı olarak bulundu. Uluslararası ve ulusal sempozyumlarda bildirileri, yayınları ve ödülü bulunmaktadır.

    Doç. Dr. Meltem Özçakı

Lisans eğitimini Trakya Üniversitesi, Yüksek Lisans Eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Doktora eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. İstanbul Kültür Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarak çalıştı. Mimari tasarım alanında çalışmalarını sürdürmektedir. İstanbul Tarihi Yarımada, kentsel dönüşüm konularında çalışmaları vardır. Uluslararası ve ulusal sempozyumlarda bildirileri, yayınları ve ödülü bulunmaktadır.

   Dr. Öğr. Üyesi Havva Aksel Çiçekçi

Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü; yüksek lisans eğitimini ise 2014-2021 yılları arasında Araştırma Görevlisi olarak görev yaptığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Bölümü, Yapı Bilgisi Bilim Dalında tamamladı. Doktora eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Bölümü, Yapı Bilimleri Programında tamamlayan araştırmacının çalışma alanları; yapı ve yapım teknolojilerini, yapısal atık yönetimini, yapıların yaşam döngüsünü ve çevresel sürdürülebilirlik konularını kapsamaktadır.

   Araş. Gör. Beliz Karanfil

Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde tamamladı. Çeşitli mimarlık ofislerinde çalıştı. Yüksek Lisans eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Çevre Kontrolü ve Yapı Teknolojisi Yüksek Lisans Programında devam etmektedir. 

    Araş. Gör. Kamer Aslı Tanriverdi

Lisans eğitimini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde tamamladı.Yüksek lisans eğitimine Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık yüksek lisans programında devam etmekte olup, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Yapı Bilgisi Ana bilim dalı yüksek lisans programında özel öğrenciliği bulunmaktadır. Yapı bilgisi, ekolojik mimarlık ve sürdürülebilirlik alanlarında çalışmaktadır.

 

Birim Dışı Akademik Personel (TNKU):

Prof. Dr. Suat Çabuk

Doç. Dr. Okşan Tandoğan

Doç. Dr. Zekeriya Aydın

Dr. Öğr. Üyesi Aylin Akyıldız

Dr. Öğr. Üyesi Özlem Bozkurt

Öğr. Gör. Dr. Yıldırım Onur Erdiren

Öğr. Gör. Dr. Serkan Tuğ 

Öğr. Gör. Özlem Güney

Öğr. Gör. Ayşe Alev Direr Akhan

Öğr. Gör. Şefika Aydın

Öğr. Gör. Ahmet Bal

Öğr. Gör. M. Akif Karataşer

Öğr. Gör. Dilek Kuyrukçu

 

Serbest Öğretim Elemanları :

Serbest Ö.E. Elif Küçükoğlu

Serbest Ö.E. Ceyda Özcan

Öğretmen Uğur Moralar

Öğretmen Fatihan Bektaş

Öğretmen Mahmut Ayhan Bilgiç

Serbest Ö.E. Ezgi Ülker Barış

Serbest Ö.E. Faruk Çakan

Serbest Ö.E. Kemal Kurukaya

Serbest Ö.E. Metin Zorba

Serbest Ö.E. Ayşın Okuldaş Aytekin