2023-10-13

Etkinlik: Kırsaldan Kente Tasarım: Tarımsal Atıkların Yerelde Dönüşümü

Marmara Belediyeler Birliği Maruf on the Go 2023 etkinliğine yan etkinlik olarak kabul edilen ve  Prof. Dr. Esen Gökçe Özdamar, Doç. Dr. Okşan Tandoğan ve Öğr. Gör. Şefika Aydın tarafından yürütülen "Kırsaldan Kente Tasarım: Tarımsal Atıkların Yerelde Dönüşümü" başlıklı çalıştay 26-28 Eylül 2023 tarihlerinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi GSTMF'de gerçekleştirildi.

Tekirdağ’da yetiştirilen ayçiçeği bitkisinin atıklarının kırsal ve kentsel alanda değerlendirilmesine yönelik çalıştayda ziraat mühendisleri, mimar, şehir plancısı, sosyolog, tasarımcı, inşaat mühendisi, orman endüstri mühendisi ve çiftçilerden oluşan bir çalışma grubu oluşturuldu. Etkinliğe Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin yanısıra Tekirdağ Valiliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'ndan, Hayrabolu ve Malkara köylerinden ayçiçeği üreten çiftçiler, özel sektör ve STK temsilcileri olmak üzere toplam 46 kişi katıldı. Çalıştayın çıktıları ise Maruf on the Go 2023 kapsamında 06 Ekim 2023 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi'nde izleyicilerle paylaşıldı.