2015-07-01

Çalıştay: Yerden Yüksek Domino

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi "Yerden Yüksek Çocuklar ve Mimarlık Topluluğu"nun ulusal ölçekte düzenlediği Yerden Yüksek Domino etkinliği, Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileriyle birlikte Tekirdağ sahilde gerçekleştirildi. Çalıştay, sahile yerleştirilen oyun elemanları ile "yaparken öğrenmek, tesadüflerle keşfetmek, birlikte fark etmek" üzerine duyular ve algı üzerine yoğunlaştı. Tekirdağ'da yaşayan çocuklar ve diğer katılımcılarla birlikte gerçekleştirilen etkinliğin ardından deneyimler üzerine NKÜ Değirmenaltı yerleşkesinde tartışmalar yapıldı. Etkinliğin güz döneminde ulusal ölçekte bir tartışma çalıştayına dönüştürülmesi planlanıyor.